Nieuws

Voorjaarsweekend gidsen 04-06-2019

Afgelopen weekend zijn de Gidsen op voorjaarsweekend geweest in Wellerlooi.


Na een dropping richting het terrein ontmoette ze De Grote Romario, een schilder die dringend hulp nodig had. Hij was namelijk zijn verfkwasten kwijt. De Gidsen lukte het om na een spannende greppeltjes tocht zijn verfkwasten terug te brengen. Als dank schilderde hij voor de Gidsen een schilderij. 


Een verassing stond op ze te wachten toen ze de volgende dag wakker werden, de Gidsen waren terecht gekomen in de Middeleeuwen. Ze kwamen er al snel achter dat het kwam door het schilderij dat Romario gemaakt had. Hierop stond een Middeleeuws kasteel afgebeeld. In de middag moest er goud verdient worden om eten te kunnen kopen. Dit werd gedaan door het doen van klusjes bij verschillende mensen uit deze tijd, zoals een houthakker, ridder, koning, boer en boogschutter. ´s Avonds maakte Romario het schilderij af, maar op het doek verschenen een aantal enge figuren. De Gidsen kwamen er al snel achter dat alles wat Romario schilderde uitkwam, waardoor ze erg op hun hoeden waren voor de griezels. Hij vertelde dat de griezels weggejaagd konden worden als ze de vermiste schilderijen terugbrachten naar Romario. Na een spannende griezeljacht was het gelukt en konden de Gidsen met een gerust hart naar bed.

De laatste morgen waren de griezels van het schilderij verdwenen en keerde ze terug naar 2019.

Romario schonk het schilderij aan de Gidsen en nodigde ze uit voor zijn grote expositie in het buitenland. Deze zal plaatsvinden van 13 tot 20 Juli!

#laatjeuitdagen #gidsen #scoutinglambertusreuver

Geplaatst door:Samora Stoffels